Saturday, 5 March 2016

السينابون الخطيييييير

مكونات عجينة السينابون :: .. نص كباية لبن ....2 كوب دقيق ..... ربع كباية سكر ......تلت كوباية زبدة ...... بيضة ... معلقة و ربع خميرة فورية .....رشة ملح ..... اللبن علية السكر و قلبيهم كويس حطى عليهم الخميرة و غطيها و حطيها فى مكان دافى 10 دقايق تخمر ..... حطى عليها بقى البيضة و الملح و الزبدة ..و ممكن تحطى فانيليا كمان ..... قلبيهم كويس اوى مع بعض ..... حطى عليها بقى الدقيق بالتدريج و قلبى .... اخلطيهم كويس مع بعض هتلاقيها بتلزق سوية دة الصح ... على الرخامة رشى دقيق و حطى العجينة و هى ملزقة كدة و لميها بأيدك و اعجنى فيها مش هتبقى بتلزق خالص ... اعجنيها كويس لغاية متكون طرية اوى معاكى و مبتلزقش. ... كدة لمت خلاص سبيها ترتاح و تتخمر تقريبا ساعة أو اكتر .... لما يضاعف حجمها و تنفش. .... هحضر بقى الحشو ..... كباية سكر بنى ... و طبعا معندكيش سكر بنى عادى جدااا و انا كمان معنديش 😄 هاتى السكر الأبيض و حطى علية معلقة كبيرة عسل اسود و قلبية كويس هيبقى سكر بنى أن شاء الله 😄. .. و علية معلقتين من القرفة و معلقة كاكاو خام "اختيارى "... العجينة خلاص خمرت افردى بقى ورق زبدة علشان متلزقش منك على الرخامة و رشى شوية دقيق و نزلى العجينة.... افرديها بأيدك على شكل مستطيل. ... و افرديها بالنشابة كويس ..... بعد ما اتفردت ادهنيها بالزبدة بدرجة حرارة الغرفة .... و حطى عليها بقى الحشو و افردية .... و لفى بقى العجين براحة على شكل رول 👍 بخيط قوى عندك و هنقطع السينابون علشان الخيط بيقطعها بشكل نظيف و مظبوط و حلو لاكن السكينة بتبوظ شكلة و دى تركة مهمة علشان تحفظ على شكل السينابون. ...... اقطعى الرول الأول من النص علشان يكون أسهل. .. خلاص اتقطع هاتى بقى صينية و ادهنيها زبدة و حطى عليها السينابون و سيبى مسافة بسيطة ما بين كل واحدة و غطيها و سبيها تتخمر تانى تقريبا ساعة و هيتضاعف حجمها و السينابون كلهم هيلزقوا فى بعض .....كدة بعد ما خمرت هى جاهزة دخليها الفرن على درجة 350 او أعلى درجة فى الفرن تقريبا 10 دقايق و طلعيها علشان نحطلها كريمة. ... بعد ما فات 10 دقايق عليها فى الفرن طلعيها و حطى عليها كريمة خفق على الوش و دخليها تانى الفرن تكمل تسوية تقريبا 10 دقايق كمان لغاية ما تاخد اللون الذهبى ... هنحضر بقى التوبينج الهيتحط عليها من فوق .... 8 مكعب جبنة كيرى .... كوباية سكر بودر ... ربع كباية زبدة بدرجة حرارة الغرفة. ...معلقة صغيرة فانيليا. ...و رشة ملح .... حطى الجبنة مع الزبدة و الفانيليا و رشة ملح قلبيهم على بعض كويس اوى.... اهرسيهم فى بعض .... حطى عليهم السكر البودر و كملى تقليب كويس ... حطى عليهم معلقتين تلاتة كبار من اللبن و كملى تقليب ... اول ما يطلع السينابون من الفرن حطى منة عليها ...

No comments:

Post a Comment