Wednesday, 9 March 2016
كريب بيتي جنااان وحشوة الدجاج المميزه
٤ بيضات
٤ كوب دقيق
٤ كوب لبن حليب
معلقه صغيره ملح
رشه فلفل
فى بوله عميقه نضع البيض
ثم اللبن
ثم الملح والفلفل
نخلطه بالضرب حتى يختفى البيض تماما
نضيف الدقيق
نخلط كويس اوى
كده خليط الكريب جاهز
ننقله فى اى وعاء سهل نصب منه
ويدخل الثلاجه ساعه يرتاح
نسخن طاسه تيفال ( مقلاه) وندهنها بزيت خفيف ( انا استخدمت ورق مطبخ)
نصب الخليط فى نصف الطاسه
نحرك الطاسه شمال ويمين لنوزع الخليط كويس
نميل الطاسه فى اتجاه الخليط القليل حتى يتساوى
ننتظر حتى يستوى من اسفل ثم نقلبه
انا قلبته بالطاسه نفسها
لكن انت ممكن تستخدمى اى اداه تفضليها وممكن تستخدمى عصاه الشيش طاووك
حشوه الدجاج
معلقه مسترده( خردل)
معلقتين مايونيز
معلقتين كاتشب ( بيتى وهنزله قريب باذن الله)
معلقه باربكيو صوص
نص معلقه صغيره بابريكا
نص معلقه صغيره بهارات دجاج
نص معلقه صغيره زعتر
ملح وفلفل
نقطع الدجاح مكعبات ونضيفه ونخلط كويس
نغطيه بكلينج فيلم ( البلاستك الغذائى) ويدخل الثلاجه ساعتين على الاقل
نقطع بصل وفلفل اخضر جوانح ( شرايح رفيعه)
ونفرم اربع فصوص ثوم
نشوح البصل فى زيت ثم نضيف الثوم
نضيف الدجاج ونشوح على نار عاليه حتى لا يخرج ماءه
نهدى النار ونتركه يستوى
اخر شىء نضيف الفلفل ونشوح دقيقه
فى طريقتين للحشو
الطريقه الاولى : نفرد الكريب على طبق ونضع الحشوه فى ربع ونثنيه مرتين ( لنص ثم لربع)
الطريقه الثانيه : نقفل الكريب بالشكل ده ( نثنيه مرتين لنص ثم لربع) ثم نضع الحشوه
هنا حشيته بحشوه الدجاج وجبن موزريلا وحمصته فى الساندوتش ميكر
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment