Monday, 7 March 2016

التورتلا المكسيكيه

٣ اكواب دقيق معلقه صغيره ملح معلقه صغيره سكر ٢ معلقه كبيره زيت نباتى حوالى كوب ونصف ماء دافى ( فات فى بوله ننخل الدقيق على الاقل مره ( انا بنخله مرتين او ثلاثه ) نضيف الملح ثم السكر ونخلطهم كويس نعمل حفره فى النص ونضيف الزيت نبدأ باطراف اصابعنا نخلط الزيت مع الدقيق هنا الدقيق تشرب الزيت تماما نبدأ نضيف الماء بالتدريج ونعجن حتى تلم العجينه ( حوالى كوب ونصف ماء حسب نوع الدقيق ) نرفع العجينه على سطح مرشوش دقيق ونبدأ نعجن نعجن بضهر الاصابع كأننا بنضرب العجينه بالبوكس ونلم العجينه بضهر ايدينا من بره لجوه نستمر فالعجن حتى نحصل على عجينه لينه وطريه ( كلما زادت فتره العجن كلما كانت النتيجه افضل ) نضع العجينه فى بوله نظيفه ونغطيها بالكلينج فيلم ونتركها ساعه ترتاح نقطع العجينه لكور متساويه ونفردها بسمك رقيق على سطح مرشوش دقيق نقطعها على شكل رغيف بقطاعه دائريه نسخن طاسه تيفال ونضع الرغيف ونضغط عليه باطراف اصابعنا حتى يستوى من تحت نقلبه وننتظر حتى يستوى من الجانب التانى نضع الخبز فى طبق عميق ونغطيه بفوطه نظيفه جيدا او الافضل يلف فى فوطه ويوضع داخل الطبق حتى لا ينشف ويفضل طرى وبالهنا والشفا

No comments:

Post a Comment