Monday, 7 March 2016

شاورما الدجاج زي المطاعم باستخدام عيش التونيلا

المكونات : صدور دجاج مخليه ومقطعه شرائح سميكه ( الشاورما بتتعمل من الصدور فقط) ٤ فصوص ثوم مهروسين ربع كوب خل نصف كوب زيت عصير ليمونتين التوابل: نصف معلقه صغيره بهارات مشكله، اقل من ربع معلقه قرنفل مطحون، معلقه كبيره ملح، رشه فلفل اسود، ٤ فصوص مستكه مطحونين معلقه صغيره سماق، نصف معلقه صغيره بابريك فى بوله نضع الثوم المفروم ثم الزيت والخل والليمون نضيف الملح والفلفل والبهارات والقرنفل المطحون والمستكه ونخلط اخر شئ نضسف السماق والبابريكا نضع الدجاج ونخلط كويس ويغلف ويدخل الثلاجه ليله كامله ثانى يوم: نقطع بصله ونضعها فى صينيه فرن كقاعدة نغرس عصيان شيش طاووك فالبصله نبدأ نغرس قطع الدجاج كده خلصنا الكميه كلها ممكن نضيف شرائح فلفل رومى او فلفل حار أو طماطم سليمه او بصل تانى انا ضفت فلفل وطماطم ( طعمها مشوى مع الدجاج رائع) نغلفه بورق ذبده ثم ورق فويل باحكام نضع نصف كوب ماء فى الصينيه ندخلها الفرن على حراره عاليه لمده ساعه تقريبا وكل مالمياه تنشف نزودها بعد ساعه نفتح ونتاكد أن لحم الدجاج استوا تدخل الفرن مكشوفه تحت الشوايه حتى تتحمر وتاخد لون ( لازم يكون فى مياه فالصينيه عشان اللحمه متنشفش) فى الوقت ده نجهز الثوميه البيتى : نصف حبه بطاطس مسلوقه ٣ معالق مايونيز علبه ونصف ذبادى ٤ فصوص ثوم مهروسين معلقتين كبار خل ملح وفلل ٤:٣ معالق زيت نضع كل المكونات فالخلاط ماعدا الزيت ونخلطهم كويس ثم ننزل بالزيت على شكل خيط مع الخلط حتى نحصل على قوام مناسب لعمل السندوتشات: خيار مخلل بطاطس محمره الثوميه نفرد التورتلا ونضع قطع الدجاج ثم الخيار المخلل ثم البطاطس وآخر شىء الثوميه وبالهنا والشفا :))

No comments:

Post a Comment