Tuesday, 16 February 2016

طرق مختلفه لعمل البطاطس ( لعشاق البطاطس)


البطاطس الحاره//////////////


5 بطاطس حجم كبير
5 فص ثوم مفروم
1 معلقه جنزبيل بودر
3 معلقه صغيره بابريكا بودره
1 زجاجه هوت صوص
فلفل اسود _ شطه بودره
الملح حسب الرغبة
4 معلقه صغيره زيت
الطريقه
هنقطع البطاطس ودجز يعنى على شكل اجنجه بعد غسيلها كويس جدا باالاسبونشه لانى هعملها بالقشر يعنى تتغيل كويس جدا
وبعد كده بصفيها كويس من ماء الغسيل وبحط عليها الملح والفلفل والبابريكا والهوت صوص
والشطه البودر والثوم والجنزبيل والزيت وبعدين برصها فى صينيه وبدخلها الفرن فى الرف الاوسط
على درجه حراره 180 درجه لمده نصف ساعه لحد متستوى ولونها يميل للاحمرار
وفى طريقه تانيه سهله جدا انى اسلق البطاطس بعد تقشيرها وغسيلها وتقطعيها فى ماء
وعصير ليمون وملح نصف سوى وبعدين اصفيها من الماء واديها التوابل اللى قلنا عليها
وبعدين اقليها فى زيت غزير وبالهنا والشفا




بطاطس بالبيض.....


المقادير:
3 بيض
450 جرام بطاطس
بصلة مقطعة
1 حبة فلفل أخضر مقطع شرائح
جبنة أي نوع تفضلون
سن ثوم
ملح
فلفل أسمر
كمون
زيت



الطريقة:
- تسلق البطاطس مع الملح والثوم ثم تصفى
- يشوح البصل في الزيت دون تحمير تماماً
- يضاف الفلفل مع التقليب
- يضاف البطاطس مع الكمون. تهدأ النار تماماً حتى تتشرب الكمون
- يضاف البيض المخفوق بالملح والفلفل الأسمر
- تضاف الجبن ويغطى الوعاء حتى تمام النضج- تؤكل بفردها أو مع خبز .. وبالهناء







بطاطس بانيه بالقشر /////

المكونات
6 حبه بطاطس حجم متوسط او اى كميه بطاطس تحبى تعمليها
2 معلقه زعتر بودره
1 معلقه كبيره كمون
1 معلقه كبيره خل
عصير 2 ليمونه
ملح وفلفل اسود
1 معلقه كزبره ناشفه
دقيق بيض بقسماط
زيت للقلى
الطريقه
هتغسل البطاطس كويس جدا بسبونجه عشان مش يبقى فى فى القشر اى شوائب بعد كده هسلق البطاطس سليمه فى مايه نص سوى مش سوى كامل وبعد كده هطلعها من المايه وهقطعها اسلايز او ترنشات رفيعه وبعدين هسيبها تبرد وهتبلها بالتوابل اللى قلت عليها والملح وبعد كده هحطها فى الدقيق والبيض والبقسماط وهدخلها الثلاجه لمده نص ساعه قبل القلى وهقليها لحد ماتاخد اللون الدهبى الجميل









بطاطس حراقه ////

-بطاطس 3 حبات متوسطه
-كزبرة خضراء كوب مفرومه
-عصير ليمونة
-ثوم 5 فصوص مهروسين
-ملح وفلفل اسود فقط
-زيت زيتون

الطريقة:
تقطع البطاطس مكعبات متوسطة إلى صغير الحجم

وبعدين نغسلها ونقليها بقليل من زيت الزيتون وبعد ماتتحمر نرفعها من الزيت

في زيت تحمير البطاطس نضع الثوم المهروس لثواني حتى يذبل ولا يتحمر عشان لا يمرر ثم نحط الكزبرة المقطعة

نحركهم شويه ونحط قوقها عصير الليمون والبطاطس المحمرة ونتبلها بالملح والفلفل ونحركها بسرعه ونقدمها مع خبز محمص





بطاطس محمرة بالفرن////


تغسلين البطاطس وتقطعيه طوال ..اذاتبغين بقشره او قشريه على كيفك

بعدين سلقت البطاطس عشر دقائق او اكثر شوي اهم شي يبدئ يستوي
(سلقته قبل لاني مااحبه يطول بالفرن
ثم حطيته في صينيه ورشيت عليه زيت زيتون
وملح و زعتر وبابريكا وفلفل اسود وفلفل احمر وبهارات مشكله



ثم حطيته بالفرن من فوق فقط وكل شوي اقلبه ليحمر كله






البطاطس المخلله***


بطاطس
ملح
كركم
1طماطم مقطعه صغير
شطه خضراء مقطعه صغيره
1 معلقه صلصه طماطم
توم مفروم ناعم
خل
زيت
ملح وفلفل وكمون وشطه التحضير:هنقطع البطاطس صوابع بس تكون تخينه شويه
ونضع حله علي النار فيهاماء وملح ومعلقه كبيره كركم
(طبعا الكركم بيدي البطاطس لون جميل)
ولما الماء يغلي نضع البطاطس
هنتركهم يغلوا لمده 10 دقايق لحد ما البطاطس تستوي
ونصفيها من الماء
هنضيف عليها:
1طماطم مقطعه صغير
شطه خضراء مقطعه صغيره
1 معلقه صلصه طماطم
توم مفروم ناعم
خل
زيت
ملح وفلفل وكمون وشطه
هنقلب كله مع بعضه
ونتركها في التلاجه قبلها بليله علي الاقل لحد ما تتشرب من التتبيله
وبتبقي طعمها رووووعه





طاطس ودجز مقبلات مشهورة فى اكبر المطاعم العالمية او جميعها مثل ماك و بيتزا هت و كنتاكي


المقادير
3 حبة بطاطس كبيرة
ملعقة كبيرة بابريكا
ملعقة كبيرة كاري
ملعقة صغيرة ثوم بودرة
ربع كوب زيت
طريقة التحضير
1.
تغسل البطاطس وتقطع إلى أصابع سميكة

2.
ثم تتبل جيدا جدا بالتوابل والزيت

3.
ثم ترص في صينية وتدخل في فرن ساخن لمدة 30 دقيقة بدون ان تغطى






سوفليه البطاطس***

المكونات:
- 2 حبة بطاطس متوسطة.
- 1 حبة باذنجان متوسطة.
- 2 ملعقة كبيرة زبد.
- ¼ كوب كريمة خفق.
- 1 كوب حليب.
- 1 كوب جبن ماتزاريلا مبشور.
- 2 بيضة كبيرة.
- 1 بياض بيض.
- ½ ملعقة صغيرة ملح.
- ¼ ملعقة صغيرة فلفل.

الطريقة:
1 - تقشر حبات البطاطس والباذنجان وتغسل وتجفف، ثم تقطع إلى مكعبات صغيرة.
2 - فى مقلاة كبيرة، تسكب مكعبات البطاطس والباذنجان ويسكب عليها القليل من الماء، وتترك على نار متوسطة مع التقليب من وقت لآخر حتى تُسلق المكعبات.
3 - فى وعاء كبير، تسكب مكعبات البطاطس والباذنجان المسلوقة، ويضاف إليها الزبد وتهرس جيداً بالهراسة اليدوية.
4 - ثم تضاف إليها كريمة الخفق والحليب والجبن المبشور والملح والفلفل، وتقلب جميع المكونات معاً حتى تندمج.
5 - يفصل صفار البيض عن البياض، ويضاف الصفار إلى خليط البطاطس ويخلط به جيداً حتى يختفى به.
6 - يضاف بياض البيض إلى البياض الآخر، ويخفق بالمضرب الكهربائى حتى يصبح سميكاً وهشاً.
7 - يضاف بياض البيض المخفوق بالتدريج إلى خليط البطاطس، ويقلبان بحرص بالملعقة الخشبية حتى يمتزجا تماماً.
8 - يُدهن وعاء حرارى بالزبد، ويسكب به خليط السوفليه.
9 - يُخبز وعاء السوفليه فى فرن عالى الحرارة سبق تسخينه لحوالى 30 دقيقة أو حتى يصبح ذهبى اللون.
10- ُخرج السوفليه من الفرن ويترك قليلاً حتى يهدأ، ثم يقدم.











No comments:

Post a Comment