شوربه دجاج او لحم حسب هتعملى ماجى لحم او دجاج
الشوربه تكون متبهره كويسه وقت السلق وتكون دسمه
انا هنا استعملت شوربه فراخ
الشوربه تكون متبهره كويسه وقت السلق وتكون دسمه
انا هنا استعملت شوربه فراخ
خمس فصوص حبهان واربع ورقات لورا
طحنتهم فى الكبه
طحنتهم فى الكبه
التوابل :
معلقه كبيره من كل من :كمون، كزبره، بصل بودره، ثوم بودره، جنزبيل، بهارات دجاج ( لو شوربه لحم استخدمى بهارات لحم)، البهارات السبعه
+ نص معلقه صغيره من كل من ( بابريكا، كارى)
+ خليط الحبهان وورق اللورا المطحون
معلقه كبيره من كل من :كمون، كزبره، بصل بودره، ثوم بودره، جنزبيل، بهارات دجاج ( لو شوربه لحم استخدمى بهارات لحم)، البهارات السبعه
+ نص معلقه صغيره من كل من ( بابريكا، كارى)
+ خليط الحبهان وورق اللورا المطحون
فى بوله نضع معلقتين كبار دقيق
نضيف البهارات كلها للدقيق
نضيف معلقتين كبار ملح
نخلطهم كويس جدا
نذوب معلقتين سمنه
نسخن السمنه كويس
ننزل خليط الدقيق والبهارات
نشوحه حتى يتشرب السمنه كويس ( ريحته فظيعه smile emoticon
نحضر ٢ كوب شوربه دافيين
نضيف الشوربه على البهارات
نخلط كويس لحد ما يبقى شبهه البشامل التقيل ومفيهوش كتل
ضفت نص معلقه صغيره ممسوحه كركم عشان افتح اللون ( الكركم قيمته الغذائيه عاليه) ونخلط كويس اوى
هنستخدم قوالب الثلج
انا استخدمت كيس وحطيت فيه الخليط وخرمته وصبيت الخليط فى القوالب
انا استخدمت كيس وحطيت فيه الخليط وخرمته وصبيت الخليط فى القوالب
كده خلصت الكميه كلها
غلفتها بكلينج فيلم ودخلتها الفريزر
غلفتها بكلينج فيلم ودخلتها الفريزر
بعد يوم كامل فى الفريزر
سبتها تفك شويه وخرجتها من القوالب
رصيتها فى علبه ودخلتها الفريزر
الافضل نحتفظ بيها فى الفريزر لانها بتدوب بسرعه ( ده الاختلاف الوحيد عن الجاهزه ) وطبعا مفيهاش مواد خافظه ولا مكسبات طعم واضرار
الافضل نحتفظ بيها فى الفريزر لانها بتدوب بسرعه ( ده الاختلاف الوحيد عن الجاهزه ) وطبعا مفيهاش مواد خافظه ولا مكسبات طعم واضرار
No comments:
Post a Comment