Thursday, 19 May 2016

ايس كريم في 5 دقائق في البيت



آيس كريم فى خمس دقائق 
الطريقة سهلة جداً ولا يشترط ان يكون لديك أى ادوات خاصة سوى خلاط قوى يستطيع جرش الثلج
ولادى بيحبوا الايس كريم دة قوى وبيقولولى انه زى الايس كريم صنداى بتاع ماكونالدز
نحضر كيس حليب نصف كيلو ونضعه فى الفريزر حتى يتجمد (من 4 الى 12 ساعة حسب قوة التبريد عندك) – مع فرد الكيس نائما عشان يبقى سهل تقطيعه بعد ما يجمد
نخرج الكيس المجمد ونقطع الكيس ونخرج الحليب الى صينية معدن – وباستخدام سكين غليظ نقطع الحليب مكعبات صغيرة
نضع مكعبات الحليب المتجمد فى الخلاط مع 3 معالق كبيرة سكر وربع ملعقة صغيرة فانيليا – ونضرب الكل من خلال نبضات وليس مرة واحدة – الى ان يصبح الحليب كله ناعماً وليناً
نصب الحليب فى علبة بلاستيك واسعة ونفرده فى قعرها ثم نغطى العلبة ونضعها فى ارضية الفريزر – ونضع فوق غطاءها أى مجمدات من الفريزر للاسراع فى تجميد الحليب قبل ان يسيح
بعد ان يتجمد الحليب مرة أخرى يصبح الآيس كريم جاهز للتقديم – نستخدم معلقة كبيرة فى كحت طبقة من وش الايس كريم ثم نضعها فى كوب ونكرر كحت طبقة أخرى وهكذا – ولا نغرف قطعة كبيرة مرة واحدة
بعد ملئ كوب الايس كريم نصب عليه صوص شيكولاتة (اختيارى)

No comments:

Post a Comment