Thursday, 19 May 2016

طريقة عمل الجيلي كولا في البيت جنان للصيف



علبه جيلى اى نوع ( وممكن نزود نقطه من نفس لون لتقويه اللون)
نصف كوب ماء
معلقه كبيره ممتلئه جيلاتين( نتاكد من جوده الجيلاتين ومن انه نباتى وليس حيوانى) 

معلقه سكر ( او حسب الرغبه)
نخلط الجيلى مع الجيلاتين

نضيف الماء
نرفعه على النار ونقلب حتى يذوب ولو احتاج نضع معلقه سكر
نترمه على النار مع التقليب حتى يغلى ونغلق النار
ده شكله وهنصبه بسرعه لانه هيجمد
هندهن قوالب صغيره بزيت خفيف 
انا استخدمت قوالب سيلكون على شكل شفايف
يدخل الثلاجه حتى يجمد حوالى نصف الساعه ( هو بيجمد عموما اول ما نصبه لكن كل ما قعد فالتلاجه كل ما جمد اكتر واصبح اقرب للجيلى كولا)
الولاد هيحبوه جدا وطعمه بالظبط ذى الجاهز واضمن وانضف

No comments:

Post a Comment