Thursday, 19 May 2016

طريقة عمل الشيش طاوووق للفراخ تحفه






دجاجه كامله مخليه ومقطعه مكعبات (يفضل ان الشيش طاووك يكون مش صدور بس ولا وراك بس)
علبه ذبادى ( روب)
معلقه صغيره من كل من : ملح، فلفل اسود، بودره بصل، بودره ثوم، بهارات تكا
نصف معلقه صغيره : بابريكا، جنزبيل، كارى، كركم
عصير ليمونه
٣ معالق كبار زيت
نضيف الخليط على الدجاج ونقلب 
نضيف معلقه كبيره مسترزه ( خردل) 
ومعلقتين مايونيز
معلقتين كاتشب او معلقه كاتشب ومعلقه صلصه طماطم ( الاتنين بيتى متنسوش؛))
نقلب كل المكونات ويغطى ويدخل الثلاجه ليله كامله
ثانى يوم :
ننقع عصيان( اسياخ) الشيش طاووك فى مياه لفتره
نقطع الخضار مكعبات ( ممكن نضيف حبات فطر)
نقدأ نرص العصيان ( اسياخ) بالشكل ده
نسخن الجريل جدا
ونبدأ نرص اسياخ الشيش 
وهنا فى طريقتين للتسويه؛:
الاولى :نسوى الشيش طاووك على الجريل حتى ينضج وياخذ لون جميل 
الثانيه :نشوح الشيش طاووك على الجريل ثم نكمل الخطوات التاليه
فى صينيه فرن نقطع بطاطس حزوز ( انا ضفت الخضار المتبقى من الشيش طاووك)
نضيف ربع كوب ماء على باقى خليط النقع ونضيفه على البطاطس ونقلب
نرص الشيش طاووك فوق البطاطس بعد ماخد لون على الجريل ويلف بورق ذبده ويدخل الفرن حتى يستوى ثم نحمر الوجهه
وبالهنا والشفا :))

No comments:

Post a Comment