خلطه النقع :
معلقتين زبادى،
معلقه طحينه ()،
ملح،
فلفل اسود،
ثوم بودره
بصل بودره
بهارات دجاج
بهارات تكا
دجاجه مغسوله ومصوره وننشفها بورق مطبخ
نتبل الدجاجه من الخارج والداخل ومن تحت الجلد كويس
تغلف بكلينج فيلم وتدخل التلاجه ليله كامله
تنى يوم:
اى وعاء زجاجى ( برطمان نوتلا مثلا) نضع فيه ماء وملح وفلفل اسود وبهارات دجاج
نضع الوعاء فى صينيه فرن
نثبت الدجاجه على الوعاء الزجاجى
خلطه الوجهه:
معلقه كاتشب + معلقه باربكيو صوص
ملح وفلفل وبصل بودره وبهارات تكا أو دجاج
ندهن الدجاجه بالخلطه من كل الجهات
نضع كوب ماء فى الصينيه
وتدخل فرن سخن على حراره عاليه من تحت فقط
كل ربع ساعه نخرجها ونزود المياه ( بخار المياه هيساعد أن الدجاجه تستوى كويس وماتنشفش)
هنختبر السوا بسكينه لو الدجاجه بتخرج مياه شفافه بتكون استوت
ومش هتحتاج شوايه خالص باذن الله
No comments:
Post a Comment