Tuesday, 12 April 2016

الكاروت كيك ❣❣❣


ربع بيضات كوب ونصف جزر مبشور كوب دقيق ربع كوب نشا كوب سكر ابيض كوب سكر بنى نصف كوب زيت رشه ملح معلقه كبيره خل معلقه كبيره بيكنج بودر معلقه كبيره بيكنج صودا معلقه كبيره قرفه فانيلا فى بوله نضع البيض والسكر والفانيلا ونخلط حتى نحصل على خليط هش وكريمى ضيف الزيت ونخلط ثم الخل نخلط الجزر مع معلقتين كبار دقيق ونقلبه كويس جدا بحيث يتغلف بالدقيق نضيف الجزر إلى الخليط ونقلب ( الدقيق هيساعد أن الجزر لا يسقط فى القاع) فى بوله ننخل الدقيق والنشا والبيكنج صودا والبيكنج بودر ورشه الملح نضيف خليط الدقيق بالتدريج ونقلب بالاسباتيولا من تحت لفوق بحرص نضيف القرفه ونخلط يصب الخليط فى صينيه فرن مدهونه زيت او سمنه ومرشوشه دقيق تدخل فرن على حراره ١٨٠ على الرف الاوسط وبعد خمس دقائق تخفض الحراره لوسط ( كل فرن حسب حرارته) هنا الكيكه استوت ( طبعا علامات اختبار النضج بتاعتى منوره :)) الكيكه ده بتكون عاليه وهشه وطريه جدا نتركها تبردصوص الجبن جبن كريمى سكر بودره لبن نضرب كل المكونات فى الفودبروسيسور وممكن نتحكم فى سمك الصوص بزياده أو تقليل اللبن بعصا شيش طاووك نخرم الكيكه ويصب الصوص عليها وتزين بمربى الجزر أو الجزر المبشور احلى كيكه هتكليها فحياتك متخفيش مفيش طعم جزر خالص بس الجزر بخليها كريمى وليها طعم مميز وقيمه غذائيه

No comments:

Post a Comment