المقادير :
فرخه مقطعه او سليمه
الخضار: بصله وجزرايه وعود كرفس وعود بصل اخضر ووحده طماطم واربع فصوص ثوم (نقطعهم جوانح) وقطعه جنزبيل فريش
التوابل الناعمه : ملح وفلفل وبهار دجاج وكزبره
التوابل الصحيحه : ورق لورا، حبهان، مستكه
نغسل الفرخه كويس جدا بالدقيق وننقعها فى مياه بملح وخل ثم نشطفها ونصفيها فى مصفاه كويس اوى
فى حله نذوب معلقه ذبده ونضيف فصين مستكه
المستكه ساحت نضيف الفراخ
نشوح حتى يتغير لون الفراخ
نضيف الخضار و نشوح
نضيف التوابل الصحيحه والناعمه
نشوح حتى تختلط التوابل بالفراخ كويس
نضيف مياه مغليه تغطى الفراخ بس( لازم مغليه)
الشوربه جاهزه والفراخ استوت
صفيت الشوربه
الريحه حكايه
خلطه رهيبه لتحمير الدجاج :
ملح وفلفل وزعتر ورشه عسل أبيض خفيفه ومعلقه صلصه طماطم ومعلقتين زيت او سمن وندهن الفراخ وتدخل الفرن تتحمر
وبالهنا والشفا :))
No comments:
Post a Comment