نقطع صدور الدجاج لإصابع
فى بوله نضع التوابل
ثم نضيف البيضه والكاتشب والهوت صوص
نضيف اللبن الرايب ونخلط
نضيف الدقيق والنشا ونقلب هيتقل الخليط
نبدأ نضيف مياه بالتدريج ونقلب حتى نحصل على قوام سائل
نضع اصابع الدجاج ونخلطها كويس
يدخل التلاجه ليله كامله
ثانى يوم :
نخلط مكونات التغطيه ( الكراست)
نغطى اصابع الدجاج بالدقيق
نرصها على شبكه
نزود مقادير التتبيله شويه ميا لو تقيله
ونبدأ ننزل قطع الدجاج فيها مره اخرى بس مجرد نبلها ثانيه ونرفعها
ثم نغطيها بالدقيق مره اخرى
نرصها على شبكه متباعدة عشان تحافظ على شكلها
ندخلها الثلاجه ساعه قبل القلى
تقلى فى زيت سخن وغزير
نرفعها من الزيت على ورق مطبخ
لعمل الارز:
نشوح البصل فى زيت ذره حتى يذبل فقط
نضيف الشكر ونقلب حتى يبدأ يكرمل
نضيف البهارات ونشوح
نضيف الارز ونقلب ثم نضيف الماء المغلى
لكل كوب ارز بسمتى كوبين شوربه او ماء
ونظبط الملح
هنا الارز تقريبا تشرب معظم المياه نهدى النار جداااا ونتركه يستوى
لعمل صلصه الارز :
نخلط كل المكونات على البارد
الصوص ده اختراعى على فكره بس طلعت جميله
نغرف الارز ونرص عليه قطع الدجاج والصوص
صوص :
٤ معالق مايونيز
معلقه كاتشب
معلقه مسترده
خيار مخلل مقطع صغير
نخلط كل المكونات معا
وبالهنا والشفا :))
No comments:
Post a Comment