Wednesday, 20 April 2016

المسمن




فطار مغربي (مسمن) ده زي الفطير مشلتت بس صغير وبيتعمل علي البوتجاز في الطاسه.

المقادير

1/2 كيلو دقيق
1/4ملعقه صغيره ملح
 1/2 معلقه كبيره سكر
ربع لتر ماء او حسب احتياج العجينة

زيت او زبدة
الطريقه

نقوم بعجن المكونات كلها بالماء نضيف الماء بالتدريج لحد ماتبقي العجينه كوره ماسكه ماتلصقش في ايدك بعد كده نقطع العجينه علي كور صغيره في حجم عين الجمل وتغطي كل كوره كويس بالزبده وتتركيها تريح علشان تعرفي تفرديها نقوم بفرد العجينه بقليل من الزيت رفعيها علي كد ماتقدري وبعد ماتفرديها ادهنيها سمنه وطبقيها وتبروميها زي السينابون وتعملي كده في كل كوره وتتركيها جانبا ونبا في اللي بعدها …………
واتبعي الخطوات كما موضح في الصوره ثم نقوم بفردها مره اخري باليد حتي تصبح فطيره مستديره.
ونسخن طاسه علي البوتجاز ونضع بها قليل من السمن اوالزبده ونقوم بتسويتها من الجانبيين.
ويقدم معه شاي اخضر بالنعناع
نقوم بعجن المكونات كلها بالماء نضيف الماء بالتدريج لحد ماتبقي العجينه كوره ماسكه ماتلصقش في ايدك بعد كده نقطع العجينه علي كور صغيره في حجم عين الجمل وتغطي كل كوره كويس بالزبده وتتركيها تريح علشان تعرفي تفرديها نقوم بفرد العجينه بقليل من الزيت رفعيها علي كد ماتقدري وبعد ماتفرديها ادهنيها سمنه وطبقيها وتبروميها زي السينابون وتعملي كده في كل كوره وتتركيها جانبا ونبا في اللي بعدها ………… واتبعي الخطوات كما موضح في الصوره ثم نقوم بفردها مره اخري باليد حتي تصبح فطيره مستديره. ونسخن طاسه علي البوتجاز ونضع بها قليل من السمن اوالزبده ونقوم بتسويتها من الجانبيين. ويقدم معه شاي اخضر بالنعناع

No comments:

Post a Comment