العجينه :
٤ كوب دقيق
٢ معلقه صغيره سكر
معلقه ملح
ماء دافى للعجن
للمحمره :
ثوم مفروم
زيت زيتون
طماطم مبشوره
صلصه طماطم
هريرة شطه
ملح، فلفل اسود، كمون، زعتر
فى بوله ننخل الدقيق
نضيف السكر والملح
نضيف الماء بالتدريج ونعجن حتى تلم العجينه
نبدأ نعجن كتيييييييير حتى نحصل على عجينه لينه وطريه
نغطى العجينه ونتركها ترتاح نصف ساعة
فى الوقت ده نجهز المحمره
نشوح الثوم فى زيت زيتون حتى يصفر
نضيف الطماطم المبشوره
نضيف معلقه صلصه طماطم ومعلقه هريسه فلفل احمر
نضيف التوابل ونتركها على نار هاديه حتى تتسبك ثم نرفعها من على النار ونتركها تبرد تماما
بعد النصف ساعه نقسم العجينه لكور متساويه ونتركها ترتاح نصف ساعه أخرى
نبدأ نفرد كل كوره على سطح مرشوش دقيق
فى طاسه سخنه جدا ومدهونه زيت خفيف جداا نضع العجينه ثوانى على اول وجهه ثم نقلبها على الوجهه الثانى لثوانى أخرى
ثم نقلبها مره اخرى على الوجهه الأول
نضع الحشوه
وعليها شرائح الجبن ( ده جبنه قشقوان)
ثم نطبقها ونحمرها من الجانبين
وتقطع وتقدم دافيه والجبنه سايحه
هنا حشيتها جبن كاسات فقط
وتطبق ونتركها دقيقه الجبنه تسيح
No comments:
Post a Comment