Monday, 18 April 2016

كيكة قدرة قادر .. عجينه جديده وشهيه غريبه ^_^

طريقة العمل :
!_الكراميل :

كوب ونصف سكر
ربع كوب ماء 

نضع السكر والماء فى حله على نار وسط بدون اى تقليب ( ممكن نحرك الحله نفسها) حتى يتحول للون الكرميل الغامق 
نصبه فى الصينيه ويترك جانبا

الكريمه :
٤ بيضات 
٣ كوب لبن 
فانيلا 
بشر ليمون اضاليا 
كوب سكر 

فى بوله نضع البيض وعليه السكر والفانيلا وبشر الليمون ( ممكن اضافه بشر برتقال ايضا)
نخفق جيدا بمضرب سلك
ضع اللبن على النار حتى يسخن 
نصب قليل من اللبن على خليط البيض ونخفق بالمضرب السلك بسرعه ( لتهيئه البيض لاستقبال اللبن)
نصب خليط البيض على خليط اللبن ونخفق بسرعه ونتركه على النار حتى يبدأ يغلى نغلق النار ونتركه يهدأ قليلا

نصب الكريمه فوق الكراميل فى الصينيه

كيك الشيكولا :
٣ بيضات 
كوب الا ربع سكر 
كوب ونصف دقيق ( نرفع معلقه من الدقيق ونضيف بدل منها معلقه نشا)
نصف كوب زيت... 
نصف كوب لبن
فانيلا 

معلقتين صغار بيكنج بودر 
٣ معالق كبيره كاكاوا خام 
ذره ملح 
فى بوله نضع البيض ثم السكر والفانيلا ونخفق حتى ينفش ويفتح لونه ويصبح كريمى
نضيف الزيت ونخلط 
ثم اللبن
ننخل كوب ونصف دقيق 
نرفع معلقه من الدقيق ونضع بدل منها معلقه نشا 
ننخل الكاكاوا فوق الدقيق 
نضيف ذره الملح 
ثم البيكنج باودر
نضيف خليط الدقيق على خليط البيض بالتدريج ونقلب بالسباتيولا من تحت لفوق بحرص
تصب فى الصينيه فوق خليط الكريمه

التسويه :

تسوى فى حمام مائى بأن نضع الصينيه فى صينيه اكبر بها ماء مغلى وتدخل فرن سخن على الرف الوسط 
الفرن يكون عالى اول عشر دقائق وبعدين نهدى درجه الحراره للوسط 
لا نفتح الفرن اول نصف ساعه ابدا 
تحتاج من ساعه لساعه وربع فى الفرن ( حسب كل فرن)
تغلف وتدخل الثلاجه ليله كامله
تقلب فى طبق تقديم ويصففى الكرميل ويستخدم كصوص حانبى
وبالهنا والشفا :))

No comments:

Post a Comment